Stress reductie

Ont-moet het paard, een meester in ZIJN…

Stress en burn-out zijn de nr. 1 reden voor ziekteverzuim.

  • Heerst er bij jouw medewerkers ook spanning of stress?
  • Hebben jouw medewerkers moeite met grenzen aangeven?
  • Is er een hoog ‘grijs’ ziekteverzuim binnen jouw afdeling?

Stress ontstaat als je niet het leven leidt dat je diep van binnen graag wilt. We moeten zoveel in deze huidige maatschappij en we luisteren niet meer naar onze innerlijke stem. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen het contact met zichzelf kwijt zijn geraakt en dat paarden kunnen helpen weer contact te maken met je diepste verlangens. Paarden herinneren ons aan een leven dat puur is en nodigen uit om gewoon te ‘zijn’ wie je bent. Het omgaan met paarden heeft voor veel mensen een weldadig en helend effect. Wetenschappelijke studies laten zien dat door contact met paarden het hormoon oxitocine wordt aangemaakt en dat het stresshormoon cortisol wordt gereduceerd. Het werken en coachen met paarden kan daardoor de duur van het ziekteproces aanzienlijk verkorten en is voor velen een heilzame en inspirerende ondersteuning.

6580191

“Het mooiste vond ik de rust, de zachtheid en het vertrouwen van het paard, dat gaf mij ook rust”

Zelf had ik een succesvol leven, professioneel gezien. Ik werkte hard, verdiende veel geld en deed erg mijn best om te bewijzen dat ik het allemaal wel kon. Na 25 jaar in het bedrijfsleven en een aantal ‘life events’ in de persoonlijke sfeer, raakte ik mezelf volledig kwijt. Ik leefde de verwachting van anderen en was niet meer in contact met wie ik was en welk verlangen er diep in mij leefde. Mede door mijn paarden heb ik weer rust en harmonie gevonden.

Werkwijze

In de eerste sessie verkennen en verhelderen we samen de leer- of hulpvraag. Op basis daarvan maak ik een programma op maat. Het werken met paarden heeft zoveel impact dat één sessie soms al voldoende is. De meeste mensen kiezen voor een kort traject van 3-5 sessies, in onderling overleg wekelijks of om de week.

De eerste kennismaking met het paard is een ontmoeting in de letterlijke betekenis van het woord. ONT-moeten. Niets hoeft, alleen de ervaring in het moment telt. Paarden brengen rust waardoor ruimte ontstaat voor reflectie.

Rust en vertrouwen

Rust en vertrouwen

Daarna bied ik door diverse oefenvormen met paarden gecombineerd met cognitieve coaching deskundige hulp voor mensen met stress- en burn-out klachten zoals vermoeidheid, somberheid, gejaagdheid en angst. Ik werk met mindfulness, adem, houding, lichaamsgerichte oefeningen en natuurlijk mijn paarden.

Wat levert het op?

  • Grenzen voelen en op een duidelijke, respectvolle manier aangeven
  • Uit het hoofd in het lijf, lichaamsbewustzijn
  • Inzicht in je spanningsmechanisme en tijdig luisteren naar signalen van het lichaam
  • Vergroten van zelfkennis en zelfvertrouwen
  • Ontspanning en meer energie
  • Meer fysieke en mentale weerbaarheid

Het paard geeft directe en eerlijke feedback zonder oordeel. Nieuw gedrag kan worden geoefend waarbij het paard altijd in het hier en nu zal reageren. Een waardevolle ervaring die je medewerker direct kan toepassen!

10361338_841425342537705_2974962361380224049_n

“Alles was bijzonder. De situatie met T. met het paard was voor mij heel herkenbaar en riep ook bij mij emoties op. Ik heb ervaren dat ik teveel verwacht, dingen verlang en me aanpas aan de verwachtingen van anderen. Ik mag meer loslaten en mezelf laten zien!”

Praktisch

Een individuele sessie duurt ca 1 uur, maar kan iets uitlopen (met paarden weet je nooit hoe het loopt). Een individueel kort traject bestaat uit 3-5 sessies. Het is ook mogelijk om een groep sessie stress management met paarden te volgen, je kunt dat kiezen uit een halve of hele dag.

Wat kost het als een medewerker door stress en spanning niet optimaal kan functioneren? Deelnemers melden dat ze dankbaar zijn voor deze ervaringsgerichte en heilzame training met paarden!

“Ik realiseerde me dat ik beter naar mijn lichaam moet luisteren en als ik spanning voel dat ik dan meteen een stapje terug moet doen. Pas als mijn lichaam weer een groen signaal geeft kan ik verder gaan. Blijf zo open en enthousiast Lucie!”

Investering

Individuele sessie   € 125 

Bij een kort traject wordt een lager tarief gerekend.

Kort traject:  € 360   (3 sessies, € 120 per sessie)
                    
 € 440   (4 sessies, € 110 per sessie)
                     
€ 500   (sessies, € 100 per sessie)

Groep sessie stress reductie (max 4 personen)

Halve dag    €    650  (incl. koffie/thee)
Hele dag      € 1.200  (incl. koffie/thee, lunch kan apart besteld worden)

Bij grotere groepen wordt een extra paardencoach ingezet. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Bedragen zijn exclusief BTW.

 

 

Deze website is gemaakt met hulp van Website Academy. Foto's Christa Balk