Teamtraining met paarden

Samen aan de bak, succesvol samenwerken!

  • Heb je het idee dat je medewerkers niet altijd zeggen wat ze denken?
  • Wordt er niet optimaal gebruik gemaakt van alle talenten binnen jouw team?
  • Is jouw projectgroep of team een groep individuele mensen met eigen ideeen in plaats van een succesvol team?

Dan is een teamtraining met paarden de oplossing!

Ik ben ervan overtuigd dat open communicatie van essentieel belang is voor het optimaal functioneren van een team. Daarbij is het geven van feedback cruciaal, zonder oordeel, zonder kritiek. Feedback helpt om problemen bespreekbaar te maken maar ook om talenten zichtbaar te maken. Het paard geeft direct en zonder oordeel feedback en maakt daarmee (vaak onbewuste) patronen direct zichtbaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“The Equine Reflection workshop was a great experience. For me the most interesting was the power of being in the moment, it’s about being present. We are looking forward to doing the next step with you and your horses in the future!”

Paarden zijn kuddedieren en afhankelijk van de kudde om te overleven. Ze zijn dus van nature geneigd tot samenwerken. Elk paard heeft zijn eigen plaats binnen de kudde maar zij zijn wel continu in contact met de overige kuddeleden. Het paard scant direct alle deelnemers binnen het team (kudde). Hierdoor worden kwaliteiten en ontwikkelpunten zonder oordeel zichtbaar op het gebied van communicatie, samenwerking, rolverdeling en leiderschap. 

Teamtraining management Lagerwey

Teamtraining management Lagerwey

Werkwijze

De teamsessies starten met een korte introductie over paarden, hun gedrag en hoe zij communiceren en eventueel een theoretische uitleg over bijvoorbeeld feedback geven of de diverse rollen binnen een team. Het belangrijkste onderdeel is echter de ontmoeting en samenwerking met het paard als meester in lichaamstaal en het aanvoelen van de intentie en energie binnen het team, een bijzondere ervaring!

Wat levert een teamtraining met paarden op?

Teamtrainingen met paarden gaan over de succesfactoren van een optimaal functionerend team:

  • Open communicatie en feedback, ontdek elkaars talenten
  • Veiligheid, vertrouwen en grenzen aangeven
  • Authenticiteit, wie ben ik echt en wat is mijn rol?
  • Van groep naar team, samenwerken en verbinden
  • Contact maken met jezelf en de ander

Management- of teamtrainingen met paarden dragen bij aan open communicatie, meer verbinding en werkplezier en successvolle samenwerking. De talenten binnen het team worden erkend en ingezet. Het gezamenlijk doel is helder en ieder herkent zijn of haar eigen bijdrage daarin. De onderlinge relaties zijn voor iedereen duidelijk, er wordt open gecommuniceerd met de andere teamleden op basis van vertrouwen en wederzijds respect. Dat is de kracht van de kudde!

Een teamtraining met paarden is een bijzondere ervaring waar nog lang over nagepraat wordt!

“Het mooiste was de teamopdracht. Door jouw vragen en feedback heeft uiteindelijk ook diegene die erg bang was voor paarden meegedaan. Dat zorgde voor een sterk groepsgevoel!”

Praktisch

Een teamtraining kan gedurende een dagdeel of hele dag verzorgd worden, afhankelijk van de wensen en leerdoelen van jouw team. Ik kan alleen de training met paarden verzorgen of een totaal vergader arrangement inclusief maaltijden samenstellen.

Investering

De investering is afhankelijk van het aantal deelnemers (bij grotere groepen worden extra paardencoaches en paarden ingezet), de trainingsduur, de locatie en de wensen ten aanzien van de catering. Ook een arrangement met overnachting behoort tot de mogelijkheden.

Ik denk graag met je mee naar een maatwerk training om het beste uit jouw team te halen!

Ja, ik wil graag meer informatie over teamtraining met paarden.

Neem contact op!

 

Deze website is gemaakt met hulp van Website Academy. Foto's Christa Balk